Mühendislik Sigortası
Mühendislik Sigortası Çeşitleri Nelerdir?
Mühendislik sigortasını araştıran müşteriler, mühendislik sigortası çeşitlerini de incelemektedir. Peki, mühendislik sigortası içerisinde hangi sigorta türlerini barındırmaktadır.
İnşaat All Risk Sigortası: Bu ürün içerisinde adı üzerine inşaat faaliyetlerinin başlangıcından itibaren bitişine kadar meydana gelebilecek riskleri güvence altına almaktadır. Ani ve beklenmedik sebeplerle karşılaşılabilen hasarlar güvence atına alınıyor. İnşaat sigortasının kullanılmasının en temel amacı, projenin devamlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. İş gücü ve zaman kayıplarının önüne geçen bu sigorta türü ile sizler de inşaatlarınızı güvence altına alabilirsiniz.
Montaj All Risk Sigortası: Mühendislik sigortası içerisinde olan bir sigorta türü de Montaj All Risk sigortasıdır. Bu sigorta türünde de adından anlaşılabileceği gibi montaj işlerinde meydana gelebilecek her türlü riskler, kazalar ve sıkıntılar güvence altına alınarak, montaj işleminin pratik bir şekilde sona ermesine yardımcı olmaktadır. Ürünümüz montaj faaliyetlerinin başlangıç aşamasından bitiş aşamasına kadar geçerli olmaktadır. Bu da projelerin sorunsuz bir şekilde sona ermesini sağlamaktadır. Montaj faaliyetinde istenmedik ani durumlar gelişebilmektedir. Bu durumu önlemek adına yapabileceğiniz en doğru hareket, önceden tedbirinizi almak. Bu kapsamda sizler için sunulan mühendislik sigortası tam da sizin için bu işi halledecek!
Makine Kırılması Sigortası: mühendislik sigortası arasında bulunan ve en çok tercih edilen sigorta türlerinden biri olan makine kırılması sigortası, genellikle sanayi alanlarında kullanılmaktadır. Ekonominin en temel unsurları arasında sanayinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu noktada da üretimin devam etmesi için mutlaka sanayinin korunabiliyor olması gerekmektedir. Mühendislik sigortası adı altında devreye giren makine kırılması sigortası, ürünlerin risklere karşı anında güvence altına alınmasına yardımcı olmaktadır.
İşletmelerde, işlerin tamamlanması ve üretimin devam etmesi için pek çok makine kullanılmaktadır. Bu makinelerin de hasar görmemesi ve arızalanmaması, iş yerindeki işlerin devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Makine kırılması sigortası, makinelerin çalışırken durması ya da beklenmedik bir şekilde arızalanmasının önüne geçerek, sizleri masraflara karşı güvence altına alınmaktadır.
Elektronik Cihaz Sigortası: mühendislik sigortası içerisinde en son olan sigorta türü elektronik cihaz sigortasıdır. İş yerlerde bulunan elektronik cihazlar, işlerin pratik bir şekilde sona ermesini sağlamaktadır. Bu eşyalar olmadan işlerin sorunsuz ve hemen bitmesi düşünülemez. Bu sebeple bu eşyaların korunması kullanım ve işlerin sorunsuz bir şekilde sona ermesi açısından son derece önemli bir noktadır.
Bu sigorta türünde bilgi işlem sistemleri başta olmak üzere elektronik makine ve teçhizat gibi sistemlerde beklenmedik ve aniden gelişen arızalara karşı işletmeleri güvence altına almaktadır. Arızalanmalardan dolayı oluşabilecek masrafların koruma altına alınması açısından oldukça önemlidir.
Mühendislik Sigortası Nedir?
Mühendislik sigortası, yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, kendi içerisinde 4 ana başlığa ayrılmaktadır. Bu sigorta türü içerisinde montaj, inşaat sırasında meydana gelen hasarları makine kırılmaları ve elektronik cihazların bozulması gibi birtakım arızları teminat altına almaktadır.
İnşat ve Montaj Sigortalarının Teminatları
Sigorta yaptıran herkes almak istediği ya da alacağı sigorta türleri ile ilgili teminatları araştırmaktadır. Eğer inşaat ya da montaj sigortası alıyorsanız alabileceğiniz ek teminatlar şu şekilde ifade edilmektedir:
- Enkaz kaldırma işlemleri
- Fazla mesai ya da seri hareketlerden kaynaklanan hasarlar
- Şahıs mali mesuliyet
- Grev, kargaşa, halk hareketi, terör gibi çeşitli olaylar karşısında alan hasarlar (İnşaat sigortası)
Mühendislik sigortası içerisinde olan bu sigorta türü ön depolama ve iş teslimi başta olmak üzere bu ara içerisindeki risklere karşı inşaat sahibini güvence altına almaktadır.
Makine Kırılması Sigortası
Makine kırılması sigortasında genel olarak iş yerlerinde kullanılan araçların – makinelerin başına gelebilecek tüm hasarları ve bunlardan doğan masrafları karşılamaktadır. Sigortanın ek teminatları ise şu şekildedir:
- Fazla mesai ya da seri hareketlerden kaynaklanan hasarlar
- Grev, kargaşa, halk hareketi, terör gibi çeşitli olaylar karşısında alan hasarlar
- Temel ve kaidelerde meydana gelen hasarlar
- Fiziki infilak
Mühendislik sigortası içerisinde olan makine kırılması sigortasının en teminatları kısaca bu şekildedir. Eğer sigortanıza ek olarak almak isterseniz, konuyla ilgili Ata Brokerlik firmamız ile iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.
Elektronik Cihaz Sigortası
Elektronik cihaz sigortası, aslında ilk 3 sigorta türüne göre çok fazla duyulmamakta ve bilinmemektedir. İş yerlerindeki elektronik cihazlarda meydana gelebilecek ve oluşabilecek hasarlara karşı iş sahibini teminat altına almaktadır. Ek teminatlar ise şu şekildedir:
- Fazla mesai ya da seri hareketlerden kaynaklanan hasarlar
- Grev, kargaşa, halk hareketi, terör gibi çeşitli olaylar karşısında alan hasarlar
- Deprem gibi doğal afet
- Fazla çalışma masrafı
- Bilgi kaybı